Friday, January 7, 2011

Satu kehidupan yang beridentiti

Mereka menghidupkan suasana dengan pergerakan yang menghiburkan. Itu, bukan..semua itu datang dari objek yang tidak sukar dikecam bentuknya. Pergerakan yang tidak malar membolehkan objek melalui titik-titik silang tanpa sebarang halangan yang terlalu sukar. Itulah satu kehidupan beridentiti tanpa kita sedari berlaku sehari-hari dalam kehidupan harian.

Semester ini, juga ada banyak dugaannya, cabarannya dan juga perkara yang mungkin tidak terjangka. Tugasan yang diberikan memerlukan pelajar mempunyai akaun Facebook dan juga laman blog yang baru. Walaupun begitu, walaupun masih cuba mengelak akhirnya terpaksa juga mengenai diri, mengenai masa depan. Akhirnya...

Juga sudah mengenali siapa rakan siapa lawan. Siapa boleh sama susah siapa boleh sama senang. Siapa rapat dialah rakan. Siapa datang masa susah dialah lawan walaupun dia adalah rakan. Itulah adalah satu persoalan yang wujud dalam minda. Jiwa boleh terperangkap dengan perasaan kasihan, belas ikhsan. Tiada salahnya. Berbuat baik berpada-pada, berbuat jahat jangan sekali.


terbang bebas, lepaskan sayap..lepaskan semua.

Bumi ini bulat, berpijak dalam satu realiti dan fantasi. Usah lagi fikir apa yang minda disebelah mengatakan. Lihat masa hadapan yang terbentang luas. Sejauh mana kita melangkah..itulah diri kita.
Perjalanan,perjuangan di sini, bumi Tanjung Malim kian memasuki fasa-fasa terakhir sebelum berada di ruang kawasan yang lain. Moga dirahmati Allah hendaknya.

Impian dan harapan tetap satu. Jadi pendidik, bukan sahaja untuk ilmu dunia, tetapi juga ilmu akhirat.

No comments:

Post a Comment

Bacalah juga

Related Posts with Thumbnails